RK Krajina Cazin spremno ulazi u proljetni dio prvenstva

uzuez5
Rukometni klub Krajina Cazin nakon zimske pauze nastavlja svoje takmičenje u Prvoj ligi F BiH grupa sjever.

U prvom dijelu sezone mlada cazinska ekipa koju čine igrači sa prosjekom od 17 godina grčevito se borila sa daleko iskusnijim i fizički nadmoćnijim kolegama, te su uspjeli skupiti dva boda i nalaze se na pretposljednjoj poziciji prvenstvene tabele. Iako možda trenutno stanje na tabeli ne daje previše nade, strategija Uprave kluba i trenera Harisa Osmanagića je da kroz tri godine formiraju vlastiti igrački kadar, kada će igrači stasati te biti spremni za daleko više ciljeve.

Klub je u međusezoni napustilo nekolicina igrača iz više razloga, ali trener Osmanagić polaže velike nade u ostatak ekipe koja spremno dočekuje nastavak sezone. Momci su vrijedno radili tokom zimske pauze, gdje  je prema riječima Osmanagića vidljiv veliki napredak, ponajviše u kondicionoj spremi, te igrači s nestrpljenjem očekuju prve duele.

Prvi prvenstveni susret u nastavku prvenstva RK Krajina igra na svom terenu, a ugostit će ekipu RK Žepče iz Žepča koja ima također jako mlade i kvalitetne igrače. 

Susret RK Krajina Cazin -  RK Žepče igra se u subotu 29.02.2020 s početkom od 19h.

Upravo Haris Osmanagić, trener Rukometnog kluba Krajina Cazin, rekao nam je više o trenutnom stanju u klubu, igračkom kadru, pripremama te očekivanjima u nastavku sezone.

- "Što se igračkog kadra tiče ostali smo bez nekoliko igrača. Alen Lipović napustio je ekipu zbog odlaska u inostranstvo, Nuhanović Emir je otišao u Sarajevo iz poslovnih razloga, Ćoralić Armin i Salkić Demirel ne nastupaju zbog privatnih obaveza. Klubu se priključio Šišić Nermin kao kondicijski trener i moram priznati da je to veliki plus za momke. Pripreme smo radili u dvorani i teretani kod trenera Šišića gdje je napredak u tom pogledu kod naših igrača i više nego očigledan", ističe Osmanagić 

- "Ove sedmice očekujem da ćemo završiti i registraciju za jednog našeg bivšeg igrača koji se već priključio treninzima a riječ je o Mehi Salkiću, povratniku u ekipu koji će svojim iskustvom, a s obzirom na odlazak svih pomenutih igrača, ipak doprinijeti igri i razvoju ove sada sigurno najmlađe ekipe u ligi. Prosjek godina ove ekipe je sada 17, tako da nam u narednom periodu predstoji puno rada i truda".

- "Moram priznati da je to i za mene kao trenera jedan veliki izazov, jer kad se sve uzme u obzir stvarno nije lako sa tako mladim momcima suprotstaviti se ekipama koje imaju igrače koji su igrali Premijer ligu pa čak nastupali i u inozemstvu. Međutim, s druge strane kada vidim želju i trud ovih dječaka sve to i meni daje jedan vjetar u leđa. Odradili smo par pripremnih utakmica. Večeras nam je zadnja provjera kod ekipe Srednjoškolca iz Novog Grada pred subotnji prvenstveni meč sa ekipom RK Žepče".

- "Naravno, ovim putem pozivam sve naše navijače da nam dođu dati podršku, jer ovi mladi momci stvarno trebaju i zaslužuju to", rekao nam je Haris Osmanagić uoči nastavka prvenstva sa RK Krajina Cazin. 

Podsjećamo, utakmica sa RK Žepče se igra u subotu 29.02.2020 u 19h.