fbpx RK Krajina protiv Bosne iz Tešnja slavila domaću pobjedu

RK Krajina protiv Bosne iz Tešnja slavila domaću pobjedu

Home

RK Krajina protiv Bosne iz Tešnja slavila domaću pobjedu

RK Krajina - RK Bosna TS
Rukometni klub Krajina Cazin u okviru 16. kola prve lige F BiH Grupa sjever ostvarila je domaću pobjedu protiv ekipa RK Bosna TS Tešanj.

Važna je ovo pobjeda za mlade rukometaše Emira Dautovića, koji su inferiorni u odnosu na većinu ekipa iz lige, s obzirom da se Krajina takmiči isključivo domaćim, juniorskim sastavom.

Domaća Krajina je prvo poluvrijeme dobila uvjerljivo u svoju korist, 17:10 gdje su bili bolji u svim segmentima igre. Međutim, u zadnjih 10-k minuta utakmice dolazi do dekoncentracije u igri Krajine pa ekipa Bosne dolazi na 3 gola razlike i ozbiljno prijeti Krajini. Ipak, time-out i nekoliko savjeta trenera Dautovića bilo je dovoljno da krajine dođe do tri boda. Na kraju je rezultat glasio 33:29.

Zanimljiva je činjenica da je u igru ušao i trener Dautović, koji je nakon dva desetljeća pauze od aktivnog igranja rukometa, ponovo upisao minute u jednoj službenoj utakmici u Cazinu. Postigao je dva gola, a većinom je igrao odbranu, što je potrebno mladim rukometašima Krajine, čvrstina koja im nedostaje, u duelima sa daleko iskusnijim suparnicima.

Najbolji strijelac Krajine bio je Durić Alen sa 11 pogodaka.

Cazin.NET

Objavio: Sat, 02/03/2019 - 19:20

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top