RK Krajina protiv Bosne iz Tešnja slavila domaću pobjedu

Rukometni klub Krajina Cazin u okviru 16. kola prve lige F BiH Grupa sjever ostvarila je domaću pobjedu protiv ekipa RK Bosna TS Tešanj.

Važna je ovo pobjeda za mlade rukometaše Emira Dautovića, koji su inferiorni u odnosu na većinu ekipa iz lige, s obzirom da se Krajina takmiči isključivo domaćim, juniorskim sastavom.

Domaća Krajina je prvo poluvrijeme dobila uvjerljivo u svoju korist, 17:10 gdje su bili bolji u svim segmentima igre. Međutim, u zadnjih 10-k minuta utakmice dolazi do dekoncentracije u igri Krajine pa ekipa Bosne dolazi na 3 gola razlike i ozbiljno prijeti Krajini. Ipak, time-out i nekoliko savjeta trenera Dautovića bilo je dovoljno da krajine dođe do tri boda. Na kraju je rezultat glasio 33:29.

Zanimljiva je činjenica da je u igru ušao i trener Dautović, koji je nakon dva desetljeća pauze od aktivnog igranja rukometa, ponovo upisao minute u jednoj službenoj utakmici u Cazinu. Postigao je dva gola, a većinom je igrao odbranu, što je potrebno mladim rukometašima Krajine, čvrstina koja im nedostaje, u duelima sa daleko iskusnijim suparnicima.

Najbolji strijelac Krajine bio je Durić Alen sa 11 pogodaka.

Cazin.NET