Robben i Ribery napuštaju Bayern

Bayern će na kraju ove sezone ostati bez dvojice legendarnih igrača koji su već desetak godina nosili ovaj tim, a to su Arjen Robben i Franck Ribery.

Robbenu i Riberyju na kraju ove sezone ističu ugovori s Bayernom i potvrđeno je da neće nastaviti saradnju, te da će na ljeto napustiti redove prvaka Njemačke, prenosi sportsport.ba.

Holanđanin i Francuz su u njemačkom klubu proveli najbolje dane, a s Bayernom su osvojili sve što su mogli. Ipak, jasno je da su na zalasku karijere i igre na visokom nivou baš više i nisu za njih.

Međutim, Robben i Ribery su poručili da još uvijek neće završiti karijere, te da će sigurno na ljeto naći nove klubove. Interes za oboji cu je veliki i to većinom klubova van Evrope.

No, njemački Bild danas je objavio nevjerovatnu vijest, a to je da bi Robben i Ribery mogli nastaviti karijere u istom klubu. Naime, interes za obojicu pokazao je Galatasaray koji im je već poslao ponude.

Turski velikan želi da dovede u svoje redove dvojicu legendarnih fudbalera, te su spremni da ispune sve njihove uslove što se tiče ugovora.

Ipak, zanimljivo će biti vidjeti da li će oni to prihvatiti jer se špekuliše da će Robben karijeru nastaviti u Americi, dok bi Ribery mogao put daleke Australije. No, sigurno da bi bilo odlično gledati ih u Evropi barem još jednu sezonu.