Roben: Kriza u Bajernu? Nemojte me zasmijavati

Pravim rivalom smatra samo Dortmund

Bajern iz Minhena već dugi niz godina dominira njemačkom Budesligom. Za njemački mentalitet, svaki kiks "Bavaraca" smatra se razočarenjem, jer ipak je to Bajern. Tamo mora biti sve perfektno i niko nema pravo na grešku. A kada se desi greška, onda su prvi na udaru igrači, ali i trener. Zato je za sutra najavljena vanredna pres-konferencija na kojoj će se obratiti tri čelna čovjeka kluba.

"Bavarci" sada zauzimaju šesto mjestu u Bundesligi, a jedan od veterana u timu iz Bavarske, Arjen Roben (Robben) smatra da ipak krize u Bajernu nema. Ovo je njegova jubilarna deseta sezona u Bajernu, i u pohodu je na osmu titulu prvaka Njemačke. 

Iskusni Roben insistira na priči suprotnoj od one koja se prezentira javnosti.

- Kriza u Bajernu? Nemojte me zasmijavati. Da smo na vrhu s pet bodova prednosti, svi bi govorili i pisali kako je Bundesliga dosadna. Sada kada smo na minus četiri, odmah se bruji o krizi. Mi samo moramo ostati mirni i shvatiti što moramo popraviti. Ako se budemo previše brinuli, stres će rasti i otići ćemo u pogrešnom smjeru. Uostalom, od svih klubova koji su ispred nas, pravim rivalom smatram samo Dortmund. Ostali neće imati snage izdržati trku - rekao je Roben

Za njega je Kovač pobjednik. 

- Kovač je pobjednik, on je takav tip. Ambiciozan je i traži način kako da opet proigramo. Treba nam novi pobjednički niz i moramo ga što prije naći - dodao je iskusni krilni napadač. 

Navijači žele zanimljivu ligu.

-Mislim da je to čak dobra stvar. To je ono što navijači žele, zanimljivu ligu, ali nisam zabrinut. Samo zato što sve pobeđuješ ne znači da su sve stvari u timu u redu. Kao i obratno. Da ništa ne valja kada ne pobeđuješ. Sve je u detaljima. Moramo da igramo s više strasti, da ponovo počnemo da dominiramo. Odnosi u svlačionici su sjajni. Svi želimo isto i na tome radimo - poručio je Roben.

 

Ima recept kako se vratiti na pobjedničku stazu.

- Naša kvaliteta je neupitna. Moramo se osloboditi i zabaviti. A ne posljednje utakmice raditi većima nego što jesu jer tako sami sebe guramo u tu krizu. Uvjeren sam da je to zapravo sitnica - zaključio je Roben.