Prve riječi Roberta Prosinečkog poslije utakmice: Vrlo je čudno...

Naš selektor poslije poraza u Grčkoj

Reprezentacija Bosne i Hercegovine doživjela je poraz od 2:1 protiv Grčke u Atini, i tako vjerovatno ostala bez šansi da se domogne drugog mjesta, pa nam ostaje baraž Liga nacija da se plasiramo na Evropsko prvenstvo.

Selektor naše reprezentacije, Robert Prosinečki, rekao je poslije utakmice da mu nije jasno zašto je reprezentacija odigrala tako loše.

- Grci su bili bolji. Moram im čestitati, koliko god mi je to teško. Nismo bili na onom nivou, ne znam koji je razlog. Poslije onako odlične utakmice, odigramo utakmicu koja nije na nivou. I taktički i trkački su bili puno bolji od nas. Ostaje nam da se dalje radi, ali vrlo je čudno da ne možemo ponoviti dvije utakmice na velikom nivou, kao što je danas odigrala Grčka, rekao je Robert Prosinečki za Novu BH, te dodao:

- Još Liga nacija. Vidjećemo, ima dosta utakmica do Lige nacija, vidjećemo ko je protivnik i mnogo stvari. Ali, sigurno nismo bili na onom nivou od Finske. Teško mi je reći zašto. Bili smo loši u pasu, sami smo im dali svaku loptu. Nemam pojma. Stvarno mi je vrlo teško reći. Puno smo pričali poslije utakmice. Gledaćemo analize. Davali smo im lopte, nismo bili onakvi kakvi smo bili protiv Finske. Izgubili smo utakmice i kvalifikacije su gotove - piše Sport1.