Robert Prosinečki debelo naplatio nezasluženi otkaz

.
Svjetska fudbalska federacija FIFA naredila je ljubljanskoj Olimpiji isplatu preostalog novca zbog raskida ugovora svom nekadašnjem treneru Robertu Prosinečkom. Cifra iznosi između 250 i 350 hiljada eura.

 

Robert Prosinečki dobio je u ljeto 2022. godine otkaz u ekipi ljubljanske Olimpije. Legendarni Hrvat odlučio je tužiti slovenački tim zbog otkaza i tražio je isplatu novca do kraja ugovora za sebe i svoje pomoćnike, te se obratio FIFA.

Krovna kuća svjetskog fudbala presudila je u korist Prosinečkog i njegovog tima. Olimpija je dobila naredbu da isplati cifru koja se kreće između 250 i 350 hiljada eura.

54-godišnji stručnjak i fudbalska legenda svakako može biti zadovoljan odlukom FIFA, a vidjet ćemo kakva će biti reakcija tima iz Ljubljane.

Prosinečki je na klupi Olimpije proveo svega tri mjeseca. Odradio je osam utakmica i imao je učinak od pet pobjeda, dva poraza i jednog remija.

Niko nije ni slutio da će dobiti otkaz jer je tim pod njegovim vodstvom izgledao sasvim dobro, a i imao je ugovor do ljeta 2024. godine.

Na kraju će mu Olimpija isplatiti sve što su je bilo dogovoreno. Prosinečki nije potpisao sporazumni raskid i tražio je svoja prava pred FIFA.

Poslije godinu dana pauze od posla 54-godišnjak je proteklog ljeta preuzeo NK Rudeš. Međutim, sa skromnim timom nije mogao napraviti ništa i nakon sedam kola je dobio otkaz.

On je u trenerskoj karijeri pored Rudeša i Olimpije vodio turske ekipe Denizlispor i Kayserispor, te Crvenu zvezdu.

Tri godine je bio selektor reprezentacije Azerbejdžana, dvije godine Bosne i Hercegovine, a čak četiri godine je radio kao pomoćnik Slavena Bilića u reprezentaciji Hrvatske.