Robert Prosinečki po dolasku u Sarajevo odgovorio na pitanje postoji li šansa da se predomisli

Nije želio odgovoriti kakva je bila reakcija igrača nakon jučerašnjih dešavanja.

Selektor reprezentacije BiH Robert Prosinečki, koji je sinoć podnio ostavku nakon poraza od Armenije (4:2), po dolasku u Sarajevo obratio se novinarima i poželio "Zmajevima" svu sreću u nastavku kvalifikacija.

- Desilo se da Armenija pobijedi BiH i da još onakvu utakmicu koja se igra za kvalifikacije, nije bilo dovoljno želje i ambicije. U biti kada pogledate, rezultati su nam išli na ruku i sa jučerašnjom pobjedom bi bili jako blizu. To tako ide u životu, nogometu i svemu - kazao je Prosinečki, prenosi Sport avaz.

Nije želio odgovoriti kakva je bila reakcija igrača nakon jučerašnjih dešavanja.

- To nema veze sa ničim. Ja im želim svu sreću. Vjerujem da ova reprezentacija može kroz baraž proći na Evropsko prvenstvo i sigurno da bih bio sretan zbog toga - rekao je Prosinečki.

Podsjetio je da je rekao da bi bio neuspjeh da se BiH s ovim igračima i kadrom ne plasira na EURO 2020., ali i da novi selektor u narednim mjesecima može pripremiti ovu ekipu na drugačiji način.

Na pitanje postoji li šansa da se predomisli, popularni Robi je rekao da ostaje pri onome što je rekao čelnicima NSBiH.

- Ja kad sam došao, imao sam neko svoje viđenje. Nisam to ostvario, nismo to ostvarili, kako hoćete. Dolaze četiri utakmice, neće biti toliki pritisak na novog selektora. U martu je baraž. Sutra zasjeda Izvršni odbor, ja sam svoju odluku donio - rekao je Prosinečki, dodajući da će biti na sjednici Saveza, ali da se "ništa najvjerovatnije ne može promijeniti".