"Robijaši" osudili potez Olguna i poručili: Neka Čelik opet bude zenički ritual

Uputili molbu turskom investitoru.

Nogometni klub Čelik sutra će na Bilinom polju ugostiti Zvijezdu 09. Najvatreniji navijači zeničkog kluba "Robijaši" oglasili su se pred utakmicu, osudivši odluku Ajdina Olguna (Aydin) da ulaz na meč bude besplatan.  

 - Nakon prošlosedmičnog debakla, sutra naš Čelik igra ovdje, na Bilinom. Moramo reći da osuđujemo potez NK Čelik koji uključuje besplatan ulaz, jer nama ništa ne znači to. Da je deset godina narednih besplatan ulaz, nama to opet ne igra ulogu. UG “Robijaši 1988 Zenica” i svaka ispravna duša u ovom gradu zna da time ne pomažemo svom klubu, već mu čak i odmažemo. Molimo investitora i klub da više ne posežu za ovakvim potezima, jer možemo pomisliti da nas žele kupiti jeftinim poenima, što definitivno može izazvati samo još veći revolt. 

Srce na terenu, pravilno poslovanje i napredak su stvari koje nas raduju, a na rezultate smo poprilično “otupili”. Čelik će se pratiti u Zenici, ma koji on na tabeli bio i u kojoj god da ligi bude igrao, to je činjenica, no ako su napravljeni neki koraci ka ozdravljenju kluba, onda očekujemo i pozitivne rezultate. Molimo i građane Zenice da ubuduće češće posjećuju stadion, a da se puste tastatura, da se bolje informiraju o klubu, da traže informacije i ne nasjedaju na čaršijske priče, kako bi održali zdrav razum, a za to treba malo više živaca, koje su, izgleda, pogubili ljudi. Neka Čelik opet bude zenički ritual, neka Bilino bude mjesto gdje će svako dijete imati priču u svom životu kako je tu prvi put bilo s nekim članom porodice. Za to i živimo.

S obzirom na činjenicu da je do nas došla informacija kako se naš bivši golman nalazi u teškoj situaciji, Robija je odlučila poduzeti nešto po tom pitanju. Zlatko Maršalek je obavio tešku operaciju i mi smo odlučili postaviti kutiju za doniranje kako bismo pomogli našem nekadašnjem prvotimcu. Prilikom dolaska na stadion kutija će biti transparentno postavljena i svi koji budu mogli, molimo da učestvuju - stoji u saopćenju "Robijaša".

Podsjećamo, utakmica na Grbavici između Željezničara i Čelika u prošlom kolu odgođena je zbog dugovanja zeničkog kluba prema bivšim uposlenicima i igračima.

Prema posljednjim informacijama, Zeničani su prije dva dana izmirili sve obaveze pa će sutra nastupati na Bilinom polju.