Rođeni odradili trening, Jusufbegović poručio: Mi smo Velež i veći motiv ne trebamo

.
Nogometaši Veleža večeras su na Bilinom Polju u Zenici odradili posljednji trening pred sutrašnje finale Kupa BiH koje će igrati protiv ekipe Zrinjskog koja je prije njih isprobala travnjak Bilinog Polja.

Iako trener Zrinjskog Krunoslav Rendulić nije htio preuzeti ulogu favorita u meču koji će se sutra u 18 sati igrati na Bilinom Polju, trener Veleža Nedim Jusufbegović je kazao da od nekih stvari ne mogu pobjeći.

"Nećemo preuzeti ulogu favorita, ali želimo da pobijedimo i smatram da imamo kvalitet da se suprostavimo Zrinjskom i pobjedimo. Ko je favorit je manje važno, oni sigurno jesu po budžetu i igračkom kadru, kontinuitetu ekipe i imaju prednost", kazao je Jusufbegović te dodao da očekuju dobru utakmicu.

Na pitanje da li im je motiv da prekinu neuspjeli niz pobjede nad Zrinjskim, Jusufbegović je kazao da njima taj motiv ne treba.

"Mi smo Velež, tu nema šta više da se doda. Veliki smo klub i želimo se tako postaviti u svakoj utakmici. Mi smo dovoljno motivisani i bez protivnika i značaja utakmice jer igramo za klub koji je velik klub", dodao je trener Veleža.

Nermin Haskić je kazao da imaju samopouzdanja, posebno nakon posljednje utakmice što su igrali protiv Zrinjskog.

"Pokazali smo se u dobrom svjetu i mislim da nam to može biti vodilja. Moramo biti fokusirani maksimalno, vidjeli smo da iz malih šansi i naših malih grešaka mogu to iskoristiti. Mislim da smo odigrali dobru utakmicu i da na osnovu te utakmice možemo imati dobro samopouzdanje", kazao je Haskić

Dodao je da su svi igrači spremni da se daju maksimalno i da svi znaju šta znači ova utakmica za Velež te da će svi do zadnjeg igrati kao tim.

Utakmica Veleža i Zrinjskog igra se u srijedu 17. maja s početkom u 18 sati na stadionu Bilino Polje u Zenici.

 

Foto:Arhiv