Roma dobija novog trenera: Gasperini pristao?

Claudio Ranieri, koji je na Olimpico stigao kao privremeno rješenje nakon odlaska Di Francesca, će po isteku sezone napustiti kormilo Rome.

Vučica već neko vrijeme traga za novim strategom, a posljednje špekulacije iz Italije govore da bi to mogao biti strateg Atalante Gian Piero Gasperini.

Iako su iz Atalante uvjeravali da nema šanse da Gasperini napusti klub ovog ljeta jer je od ključne važnosti za projekat koji je pokrenut u Bergamu, italijanski Radio Radio sada donosi drugačije tvrdnje.

Navodno je Gasperini pristao preuzeti kormilo Rome i potpisati sa rimskim klubom trogodišnji ugovor prema kojem će po sezoni zarađivati 2.5 miliona eura (+bonusi).

Gasperinijeva "vrijednost" je drastično skočila u posljednje tri godine na klupi Atalante jer je uspio tim iz Bergama od borbe za opstanak dovesti do statusa redovnog kandidata za izlazak u Evropu i finaliste Kupa Italije.

Radio Radio navodi i da su uspješno privedeni kraju pregovori sa Gianlucom Patrachijem koji bi trebao biti postavljen za novog sportskog direktora Rome.

Gasperini je izrastao u istinskog heroja navijača Atalante, koji će sigurno teško podnijeti njegov odlazak u Romu, naravno ukoliko su gore pomenute tvrdnje tačne.

Iskusni 61-godišnji strateg je Atalantu vodio na 138 takmičarskih mečeva u kojima je prosječno osvajao 1.78 bodova.

Prije Atalante, Gasperini je vodio omladinsku ekipu Juventusa, Crotone, Genou, Inter i Palermo.