Niko kao Italijani: Roma i Inter ipak dogovorili razmjenu igrača, ali pod čudnim uslovima

Došao je kraj neizvjesnosti vezane za transfere Mattea Politana i Leonarda Spinazzole u Romu, odnosno u Inter.

Politano je jučer doputovao u Rim, obavio je ljekarske preglede i samo je trebao da potpiše ugovor kada je stigao poziv iz Milana da je sve blokirano. 

U Interu su tražili da Spinazzola zbog čestih problema s povredama obavi dodatne preglede što su iz rimskog kluba odbili i nisu htjeli da pristanu na to. 

Danas je pojavila i informacija kako je posao propao te da od razmjene igrača neće biti ništa, međutim da svaki prijelazni rok na Apeninima piše drugu priču potvrdila su i dešavanja ovog popodneva. 

Naime, Inter i Roma su na kraju ipak uspjeli dogovoriti razmjenu ovih igrača i to po zaista čudnim uslovima. 

Politano i Spinazzola će biti posuđeni igrači s pravom otkupa na kraju sezone što nije nikakva novost za Italiju, ali novitet je svakako to što će obojica igrača morati upisati po najmanje 15 nastupa da bi se opcija otkupa mogla aktivirati. 

U slučaju da se opcija otkupa oba tima vrijednost igračkih kartona Spinazzole i Politana su procijenjena na iznose od po 28 miliona eura. 

Do dogovra je nastalo nakon insistiranja Politanovih zastupnika jer se ovaj igrač nije želio vratiti u Inter gdje se i nije naigrao otkako je na klupi Antonio Conte. 

Izvor: