Roma je kasno sinoć dovela Džeki "nepoznatog" konkurenta, plaćen je 18 miliona!

asd
AS Roma je sinoć ozvaničnila novi transfer i to u ofanzivnom dijelu ekipe.

Novi član rimskog kluba postao je relativno nepoznati Eldor Shomurodov koji je stigao iz Genoe gdje je igrao prošle sezone.

Uzbekistanac je plaćen čak 18 miliona eura što uopšte nije mala cifra, s tim da taj iznos može narasti za još 2.5 miliona u slučaju da se ispune određeni bonusi.

Ovaj 26-godišnjak koji je prošle sezone zabio osam golova u Seriji A će u novoj sezoni predstavljati najozbiljniju konkurenciju Edinu Džeki.

"Uradit ću sve što mugu da pokažem da sam zaslužio ovu priliku i da demonstriram šta mogu u jednom od najvećih svjetskih klubova", rekao je Shomurodov nakon potpisa petogodišnjeg ugovora. 

Shomurodov je karijeru počeo u rodnoj zemlji, nakon čega odlazi u Rostov. U oktobru prošle godine uslijedio je transfer na Apenine gdje ga kupuje Genoa i to za 7.5 miliona eura. Desetak mjeseci kasnije postao je najskuplji igrač u historiji svoje zemlje. 

Ostaje da se vidi kako će ovaj transfer i da li će uopšte uticati na Džekinu budućnosti koji tokom pripremnom perioda igra zaista odlično i jedna je od glavnih Mourinhovih uzdanica.