Roma na mukama: Čak četiri kluba kontaktirala Monchija

Sportski direktor Rome, Monchi, nalazi se na meti evropskih velikana koji se za njega bore kao da je u pitanju jedan od najboljih igrača svijeta.

Monchi je sjajan posao uradio dok je bio na mjestu sportskog direktora Seville, a nakon toga istim tempom je nastavio u Romi. Međutim, sigurno da u rimskom klubu nisu mogli očekivati da će biti toliki interes za sportskog direktora koji je čak i više na meti drugih klubova od fudbalera Rome.

U posljednje vrijeme dosta se špekulisalo da Barcelona i Manchester United žele Moncija u svojim klubovima što je potvrdila i Roma. Ipak, italijanski mediji navode da su se sada u cijelu priču uključila još dva kluba, te da je pred Romom veliki izazov da zadrži Monchija u svojim redovima.

Navodno, pored Barcelone i Manchester Uniteda ovog sportskog direktora žele PSG i Atletico Madrid. U Monchijevom ugovoru postoje dvije klauzule, a jedna od njih je da može napustiti Romu ukoliko dogovori sporazumni raskid saradnje s rimskim klubom. No, teško je da će na Olimpicu baš pristati na to.