Roma se časnom pobjedom oprostila od Lige prvaka, Redsi zakazali finale sa Realom

I jedna i druga momčad odigrali su sjajnu utakmicu koju je Roma otvorila prilikom u prvoj minuti preko Džeke, čiji je udarac glavom lako odbranio Karius.

U devetoj minuti susreta Liverpool je stigao do vodstva, nakon što je Sadio Mane zatresao mrežu Allisona za 0:1.

Samo nekoliko minuta kasnije Roma stiže do izjednačenja i to zahvaljujući katastrofalnoj reakciji Lovrena, koji je u nastojanju da ispuca loptu iz svog šesnaesterca pogodio u glavu Milnera, a lopta se odbila i završila u mreži Liverpoolovog gola.

Ipak, već u 25. minuti susreta odbrambena greška na drugoj strani terena kumovala je još jednom golu, ali ovoga puta u mreži Rome. Kiks protivničke odbrane iskoristio je Wijnaldum i glavom matirao Allisona za 1:2.

Tim rezultatom završeno je prvo poluvrijeme, da bi početkom drugog Roma stigla do poravnanja golom Džeke u 52. minuti susreta.

Vrijedi napomenuti da je Roma bila oštećena za dva čista penala u 49. i 62. minuti susreta, koji su definitivno mogli promijeniti tok i ishod ovog dvomeča. 

Roma se ipak nije predavala, te je u 86. minuti fantastičnim udarcem Nainggolana povela sa 3:2, da bi u sudijskoj nadoknadi iz penala stigla do četvrtog gola i časnom pobjedom od 4:2 završila svoj nastup u Ligi prvaka.