Roma slavi veliku pobjedu u rimskom derbiju, junak je čovjek sa klupe

U velikom rimskom derbiju Roma je danas bila bolja od Lazija rezultatom 3:1.

Derbi je odigran u sklopu sedmog kola Serije A, a Roma je bila nominalno domaćin u ovom meču i na kraju je došla do jako važne pobjede.

S obzirom na to da su igrali ispod nivoa u posljednje vrijeme, izuzmemo li nedavnu pobjedu nad Frosinoneom (4:0), ova pobjeda će izabranicima Eusebija di Francesca biti od velikog značaja.

U prvom dijelu nekoliko zaista sjajnih šansi i pravo je čudo kako je pao samo jedan gol i to u završnici prvog dijela, kada je Pellegrini lukavo petom uspio da loptu smjesti u mrežu Lazija. Zanimljivo je da se Pellegrini u igri našao nakon povrede Pastorea u 36. minuti, a kako je igrao, pa i asistirao kasnije, može se reći da je upravon odlučio pobjednika danas. Ne samo on, ali dobrim dijelom je zaslužan za veliko slavlje Vučice.

U nastavku meča su se nizali opasni napadi na obje strane, dosta posla i za Olsena i za Strakoshu, da bi na kraju obojica bili matirani, ovaj drugi dva puta.

Prvo je Ciro Immobile u 67. minuti pogodio za 1:1, ali slavlje gostiju nije dugo trajalo, pošto je četiri minuta kasnije Kolarov postigao pogodak iz slobodnjaka i uz pomoć Edina Džeke u živom zidu, koji se na vrijeme pomjerio i prevario Strakoshu.

U 86. minuti Fazio na centaršut Pellegrinija postiže treći gol za Romu, koja u gradskom derbiju dolazi do važne pobjede, treće u prvensvu, a Laziju je ovo bio treći poraz.

Roma je sada peta sa 11 bodova, dok jedan bod više ima Lazio koji je na četvrtoj poziciji.

Serija A, 7. kolo:
Roma - Lazio 3:1 (Pellegrini 45, Kolarov 71, Fazio 86/ Immobile 67)