Roma spremila posebne funkcije za Džeku i Kolarova kada završe karijeru!

Edin Džeko i Aleksandar Kolarov izuzetno su cijenjeni na Olimpicu.

Obojica već godinama brane boje Rome i svojim su igrama, golovima i asistencijama itekako značili rimskom klubu u proteklim sezonama.

Džeko je kapiten Rome, Kolarov jedan od iskusnijih u timu i ove sezone upravo njih dvojica ponajviše doprinose rezultatima Rome. Osim dobrih partija, igraju važnu ulogu u stvaranju dobre i pozitivne atmosfere, ali i u adaptiranju mladih i novih igrača u timu - piše Sportsport.ba.

Sky Sports tvrdi da su glavni ljudi Rome, odnosno čelnici kluba, odlučili da ponude Džeki i Kolarovu važne pozicije u klubu nakon što okončaju igračke karijere.

Tako bi Džeko i Kolarov mogli stopama Tottija, mada se legendarni Italijan, baš kao i Daniele De Rossi, baš i nisu na kraju proslavili u Romi i nisu dobili možda ono što su zaslužili.

Ostaje da se vidi hoće li Džeko i Kolarov zaista dobiti priliku da rade u Romi kao direktori ili na sličnim pozicijama, a to je u svakom slučaju veliko priznanje.

Džeko ima 33 godine i od 2016. je u Romi, a Kolarov također ima 33 godine i od 2017. je u Rimu. Zanimljivo da su zajedno igrali i u Manchester Cityju.