Roman Abramovič krenuo po Messija

.
Nema čekanja Vlasnik aktuelnog evropskog klupskog prvaka Chelseaja, Roman Abramovič, učinit će sve što je u njegovoj moći da u svoj klub dovede Lionela Messija.

Nakon što je Barcelona juče i službeno objavila da Messi neće potpisati novi ugovor, počelo se špekulisati sa imenom novog kluba argentinskog fudbalera.

Manchester City i PSG se u inostranim medijima spominju kao najrealnije opcije po pitanju Messijeve budućnosti, no čini se da su svi zaboravili na Romana Abramoviča.

Čovjek koji je od Chelseaja stvorio fudbalskog giganta sasvim sigurno će učiniti sve što može kako bi po mnogima najboljeg igrača svih vremena doveo na Stamford Bridge.

Navodno je bogati vlasnik londonskih Plavaca, čim je čuo da je Messi slobodan, preko posrednika zatražio sastanak sa fenomenalnimn argentinskim fudbalerom.

Abramovič, kako pišu španski mediji, želi iz prve ruke čuti zahtjeve argentinskog fudbalera, a ukoliko dođe do sastanaka, velika je mogućnost da dođe i do dogovora. Abramovič sasvim sigurno neće štediti.

Guardiola odbacio mogućnost Messijevog dolaska u Manchester City

Guardiola je danas na press konferenciji potvrdio da engleski prvak neće potpisati Messija.

"Potrošili smo novac na Jacka Grealisha i on će nositi dres sa brojem 10. Mislio sam da će Leo ostati. Sad on nije u našim planovima", rekao je Guardiola.