Romelu Lukaku spreman za transfer od 130 miliona eura

asd
Romelu Lukaku mogao bi do kraja prelaznog roka napraviti zaista spektakularan transfer.

Londonski Chelsea želi u svoje redove dovesti sjajnog belgijskog napadača i spremili su zaista spektakularnu ponudu za njega.

Prva ponuda koju je prvak Evrope poslao odbijena je od strane Intera. Nudili su Plavci 100 miliona eura i Marcosa Alonsa, ali tim sa Giuseppe Meazze je to odbio.

Chelsea međutim ne odustaje. Fabrizio Romano navodi da će nova ponuda biti 120 ili 130 miliona eura, a još jedan ugledni novinar Gianluca Di Marzio donio je i dodatne informacije.

On tvrdi da je Lukaku spreman napustiti Inter koji neće moći da ga zadrži ako se odluči na odlazak, a ponuda tima sa Stamford Bridgea fenomenalnom napadaču je zaista odlična.

Belgijancu je ponuđena plata od 12 miliona eura neto po sezoni uz dodatne bonuse u zavisnosti od nastupa koje bude imao u plavom dresu.

Ako ostane bez Lukakua Inter će kao njegovu zamjenu pokušati da angažuje Duvana Zapatu (Atalanta) ili Joaquina Correu (Lazio).

Romelu Lukaku je prethodne dvije sezone igrao zaista fenomenalno za Inter sa kojim je osvojio titulu prvaka Italije prošloj sezoni. Belgijanac je odigrao 95 utakmica i zabio je 64 gola.

Ako se odluči potpisati za Chelsea, Lukakuu će to biti povratak u tim sa Stamford Bridgea, čiji je član bio od 2011. do 2014. godine.

Međutim, u tom periodu se nije naigrao. Nastupio je samo 15 puta i nije zabio gola, pa je većinu vremena proveo igrajući na posudbi u WBA i Evertonu.