Romeo Beckham iznenađujuće pristupio klubu iz Premiershipa 19 godina nakon očevog odlaska

.
Romeo Beckham, sin proslavljenog engleskog nogometaša Davida Beckhama, pristupio je ekipi Brentforda u čijim redovima trenira i pokušava se izboriti za ugovor.

 

Mladi Romeo (20) još uvijek je pod ugovorom s američkom ekipom iz MLS-a Inter Miamijem. Međutim, kako piše Times, sin slavnog nogometaša priključio se Brentfordu i tu trenira u pokušaju da se izbori za ugovor.

Ukoliko se izbori za šansu, raskidanje ugovora s Inter Miamijem mu ne bi bio problem jer je njegov otac David jedan od vlasnika američkog kluba i sigurno bi mu bilo u cilju da sinu dozvoli prelazak u Englesku.

Ovaj potez je potpuno iznenađujući s obzirom na to da se na Romea Beckhama nije gledalo kao nekog većeg talenta te kao na igrača koji bi mogao napraviti karijeru u engleskom nogometu. Međutim, Romeo trenutno trenira sa Pčelicama i pokušava se izboriti za ugovor.

Nije poznato koliko će tu ostati i da li će se izboriti za šansu. Za sada, Beckham trenira s B timom Brentforda, no ukoliko se pokaže kao moguće pojačanje, bit će prekomandovan u prvi tim.

Ova informacija stiže tačno 19 godina nakon što je njegov otac David napustio Premier ligu i prešao iz Manchester Uniteda u Real Madrid.

Zanimljivo, mladi Romeo je do 2014. godine trenirao s Arsenalom, ali je onda nogomet zamijenio tenisom. Tenisku karijeru pokušao je graditi do 2021. godine, ali je onda iznenada potpisao za očev klub Inter Miami.

 

Foto: Twitter