Romu kao da je neko prokleo: Stigao odgovor Intera za Edina Džeku

.
Italijanski Sky Sport objavio je danas da Inter i Roma pregovaraju oko razmjene Edina Džeke i Alexisa Sancheza.

Džeko se nalazi na izlaznim vratima rimskog kluba zbog sukoba s trenerom Paulom Fonsecom, te čelnici Rome na sve načine pokušavaju do kraja prelaznog roka da se riješe bh. napadača.

 

Roma je ponudila Džeku pojedinim klubovima, ali su dobili odbijenice. Danas je objavljeno da pregovaraju s Interom i da postoji mogućnost da Dijamant nastavi karijeru na Meazzi.

 

Međutim, La Gazzetta dello Sport je objavila da od toga neće biti ništa iako su u Interu pokazali u početku interes da dovedu Džeku.

 

Džeko i Alexis imaju slične plate, ali su u Interu na kraju odbili ovu razmjenu jer bi ih bh. napadač košta dosta više od Čileanca zbog zakona s porezom u Italiji. Zbog toga su u Interu na kraju odbili mogućnost da za Džeku daju Alexisa.

 

Pregovori Intera i Rome nisu prekinuti, a situacija će sigurno biti dosta jasnija u narednim danima. Postoji mogućnost da neki drugi fudbaler Intera na kraju bude uključen u transfer ili će Džeko morati pristati na značajno smanjenje plate. Dijamant u Romi trenutno zarađuje oko sedam miliona eura godišnje.