Ronalda pitali čeka li da se suoči s Benzemom, svog bivšeg saigrača je nemilosrdno 'bacio na pod'

.
Neočekivana izjava Portugalca

 

Nekadašnji saigrači u Real Madridu, Karim Benzema i Cristiano Ronaldo sada će biti protivnici u Saudijskoj Arabiji. Upitan o duelu s francuskom zvijezdom, Ronaldo je oštro odgovorio i mnoge iznenadio zbog toga.

Ronaldo je nakon Svjetskog prvenstva u Kataru kao slobodan igrač potpisao bogati ugovor s Al Nassrom, ali u narednim mjesecima nije uspio da osvoji titulu. Ona je pripala ekipi Al Ittihada, u koju je u junu stigao Karim Benzema.

Dueli Al Nassra i Al Ittihada mogli bi biti jako popularni i s nestrpljenjem ih svi očekuju, a Ronaldo je upitan o mogućem duelu sa svojim nekadašnjim saigračem iz Real Madrida, no Portugalac je na neki način Benzemu gurnuo u sjenu.

"Neću se suočiti s Benzemom, suočit ću se s Nunom Santom, portugalskim trenerom koji je prošle godine osvojio prvenstvo", rekao je Ronaldo.

Karim Benzema stigao je na Santiago Bernabeu u junu 2009., u isto vrijeme kada i zvijezda Cristiano Ronaldo, s kojim je bio partner u napadu Reala do 2018., kada je Portugalac prešao u Juventus.

U 14 sezona s madridskim klubom Benzema je osvojio pet Liga prvaka, pet Svjetskih klupskih prvenstava, četiri evropska Superkupa, četiri naslova španskog prvaka, tri Kupa i četiri španska superkupa.

Francuz je u dresu Kraljeva odigrao ukupno 648 utakmica i dao je 354 gola. On je drugi strijelac kluba u historiji, a prvi, to valjda svi znamo, Ronaldo sa 450 golova.

Inače, Ronaldove posljednje izjave bile su poprilično drske i oštre, što o Benzemi, što o Lionelu Messiju rekavši da je Saudijska liga jača od MLS-a. Poznato je da je Messi prije dva dana predstavaljen u Inter Miamiju.

"Saudijska liga je bolja od MLS-a. Utabali smo put saudijskoj ligi, a sada svi igrači dolaze ovdje. Za godinu dana, sve više i više vrhunskih igrača doći će u Saudijsku Arabiju. Za godinu dana, saudijska liga nadmašit će tursku ligu i nizozemsko prvenstvo" , precizirao je.

Cristiano Ronaldo sa 38 godina najbolji je strijelac u povijesti evropske Lige prvaka sa 141 golom. On je igrač s najviše utakmica (200) i najviše postignutih golova (123) na reprezentativnoj razini.

S 38 godina na leđima Ronaldo želi još da se dokazuje. Drago mu je što primjer drugima.

"Uvijek se moram dokazivati. Kad čovjek nema šta dokazuje to je znak da je mrtav. Dokaz je to što sam postavio primjer dugovječnosti. Imam 38 i po godina i još uvijek radim veoma interesante stvari", rekao je CR.