Ronaldinho izabrao najboljeg igrača protiv kojeg je igrao: Uvijek je bio najkompletniji defanzivac

...

Nekada najbolji nogometaš svijeta, Brazilac Ronaldinho, kaže da je bivši štoper Milana Paolo Maldini najteži protivnik protiv kojeg je igrao, no nije mogao izabrati najboljeg saigrača s kojim je dijelio svlačionicu.

Ronaldinho kaže da je posebno sretan jer je imao priliku dijeliti svlačionicu s čovjekom kojeg je gledao kao idola, a da je još više sretniji što su oni danas prijatelji.

"Najbolji igrač protiv kojeg sam igrao je Paolo Maldini. Uvijek je bio najkompletniji defanzivac kojeg sam ikad vidio. Imao sam sreću da igram s njim u istoj ekipi. Danas smo prijatelji i zamislite koliko me to raduje, prijatelj sam s čovjekom koji mi je bio idol", rekao je Ronaldinho.

Na pitanje ko mu je najbolji saigrač s kojim je dijelio svlačionicu, Brazilac nije uspio izdvojiti nijedno ime.

"To je teško pitanje, imao sam sreću sam bio u timu s brojim velikim igračima pa s tim u vezi je jako teško izabrati samo jednog", završio je jedan od najboljih igrača svih vremena.

Ronaldinhova karijera trajala je od 1998. do 2015. godine, a reprezentacijom Brazila je 2002. godine postao prvak svijeta. S Barcelonom je osvojio Ligu prvaka 2006. godine, a osvojio je dvije Zlatne lopte za najboljeg igrača svijeta.