Ronaldo izabrao osvajača Zlatne lopte za 2023. godinu

.
Je li Brazilac birao ispravno?

 

Ronaldo Nazaraio je izabrao svog osvajača Zlatne lopte za 2023. godinu. Dosta je onih koji će se složiti sa čuvenim Brazilcem, ali sigurno će i biti dosta onih koji misle drugačije.

Legendarni Ronaldo odabrao je Lionela Messija kao pobjednika Zlatne lopte za 2023. godinu i bivši napadač Real Madrida vjeruje da Argentinac zaslužuje nagradu prvenstvno zbog osvajanja Svjetskog prvenstva.

"Messi zaslužuje osvojiti Zlatnu loptu.. Mislim da će biti okrunjen. Osvojio je Svjetsko prvenstvo, što je jako veliki turnir", rekao je Brazilac.

Messi je bio u u izuzetnoj formi na Svjetskom prvenstvu 2022. u Kataru. Argentinski internacionalac zabio je sedam golova i tri asistencije na turniru s tim da je bio najbolji u ključnim momentima

Sedmerostruki osvjaač Zlatne lopte zabio je gol u finalu protiv Francuske, a također je realizirao svoj udarac s tačke u izvođenju penala.

I sada već minule sezone je bio u odličnoj formi za PSG sudeći po brojkama. Messi je postigao 16 golova i upisao isto toliko asistencija u 32 nastupa u Ligue 1 za francusku ekipu.

Bivši napadač Barcelone također je zabilježio po četiri gola i asistencije u prošloj sezoni Lige prvaka gdje su Parižani zaustavljeni u osmini finala.

Međutim, našao se pod kritikama navijača PSG-a zajedno sa saigračem Neymarom Juniorom zbog neuspjeha kluba u najvažnijem fudbalskom klupskom takmičenju.

Messi je sada dogovorio besplatan transfer u Inter Miami nakon isteka njegovog ugovora na Parku prinčeva i vrlo vjerovatno da više nikada neće biti u užem izboru za osvajanje Zlatne lopte.

Ostaje za vidjeti hoće li argentinska superzvijezda osvojiti Zlatnu loptu za svoje podvige prošle sezone.

Inače, nagrada se već dvije sezone dodjeljuje za učinak tokom sezone, a ne tokom kalendarske godine. Ove godine prestižno priznanje će biti dodijeljeno 30. oktobra.