Ronaldo izjavom podigao prašinu: Već smo jača liga od njih, znam šta govorim

,

Zvijezda Al Nasra i portugalske fudbalske reprezentacije Kristijano Ronaldo (Cristiano) bio je prisutan na ceremoniji dodjele „Globe Soccer Awards“ u Dubaiju. 

Tom prilikom govorio je o evropskom fudbalu, ali i saudijskom prvenstvu.

Saudijska liga nije gora od francuske Ligue 1. Saudijska Pro liga je konkurentnija od Ligue 1, mogu to reći nakon godinu igranja tamo. Već sada smo bolji od francuskog prvenstva. Oni mogu govoriti šta hoće, ja znam šta govorim. To je moje mišljenje – rekao je Ronaldo.

Ronaldo je izjavio kako je sretan u Al Nasru i da je odluka o dolasku u klub iz Rijada bila prava. Potom je govorio i o svojoj karijeri.

Kraj moje karijere? Ne znam, živim dan po dan. Ali bit će uskoro... kad kažem uskoro, možda za deset godina – poručio je uz osmijeh.

Ronaldo je u kalendarskoj 2023. dao 53 pogotka i zvanično bio najbolji strijelac godine. Tako da je bio bolji od Kilijana Mbapea (Kylian Mbappe), Harija Kejna (Harry Kane) i Erlinga Halanda (Haaland).

Bio sam najbolji strijelac ove godine. Zamislite pobijediti mlade životinje poput Halanda. Ponosan sam, a uskoro ću imati 39 godina.

Volim kada ljudi sumnjaju u mene, a ja ih onda ušutkam. Kritike ne mogu utjecati na mene - poručio je Ronaldo.

 

Foto: X