Cristiano Ronaldo je glavni razlog što Kylian Mbappe danas nije član Real Madrida

Kylian Mbappe danas je sigurno jedan od najboljih mladih fudbalera svijeta nakon što se u prvoj sezoni još kao tinejdžer sve oduševio u dresu Monaca.

Mbappe je imao nevjerovatnu sezonu u Monacu, ali je već narednog ljeta odlučio da napusti klub i potpiše za PSG. Mbappe je još uvijek na posudbi, ali su Parižani obavezni da otkupe njegov ugovor za skoro 200 miliona eura. Iako je njegov san bio da ide u Real Madrid na kraju je izabrao PSG, piše SportSport.ba.

Poznato je da je Mbappe veliki fan Cristiana Ronalda, te da su posteri ovog igrača bili po zidovima mladog fudbalera. Mbappe je čak bio na razgovorima s Florentinom Perezom i činilo se da će mu se ostvariti želja da zaigra s Ronaldom, no to na kraju nije bilo slučaj.

Španski mediji prenose da je Mbappe s dosta optimizma otišao na razgovor s Perezom, a nakon toga razočaran se vratio kući. On je u Real htio kako bi igrao s Ronaldom, no tada je Perez za njega imao drugačije planove.

To se dešavalo na ljeto 2017. godine dok je Mbappe igrao još za Monaco. Perez je htio da on bude Ronaldova zamjena jer je znao da Portugalac želi napustiti klub. Mbappe nije htio u Real i tim bez Ronalda, te je poručio Perezu da dogovor propada.

Samo nekoliko sedmica kasnije Mbappe je dogovorio prelazak u PSG i za kratko vrijeme postao jedan od najboljih igrača ove ekipe. Godinu dana kasnije vodio je Francusku do zlata na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.