Ronaldo je među najboljim svih vremena, ali i on često precijeni sam sebe u 38. godini

ronaldo
Cristiano Ronaldo nije uspio nastaviti seriju pogodaka u Saudijskoj Arabiji. Njegov Al Nassr odigrao je 0:0 na gostovanju kod Al Feiha, a Ronaldo je propustio nekoliko prilika i često je i forsirao sasvim nepotrebno.

 

Cristiano Ronaldo ostao je na učinku od 11 golova u prvenstvu Saudijske Arabije. Nula protiv Al Feiha neočekivan je kiks njegovog Al Nassra koji će ove sezone voditi ozbiljnu bitku za osvajanje titule prvaka.

Igrao je CR dosta dobro i u ovom meču. Kreirao je šanse za svoje saigrače, on je imao nekoliko pokušaja, ali u pojedinim trenucima je nepotrebno forsirao.

Kao da Cristiano zaboravlja da ima 38 godina i da više nije u najboljim godinama bez obzira što je i takav apsolutno nadmoćan u prvenstvu Saudijske Arabije.

Primjer bespotrebnog forsiranja viđen je u 71. minuti jučerašnjeg meča. Cristiano je s više od 30 metara pokušao postići pogodak iz slobodnog udarca, ali nije bio ni blizu da pogodi.

 

Srbijanski golman Vladimir Stojković nije imao potrebe da interveniše u ovom slučaju. Lopta je otišla preko gola i u ovom slučaju Cristiano nije uspio da završi sve sam.

Ljut je bio Portugalac po završetku meča. Protivnicima je jasno poručio šta misli o njima.

"Niste došli ovdje igrati fudbal", vikao je ljutito Cristiano aludirajući na to da su često odugovlačili s izvođenjem lopti, pravili su utakmicu nervoznom i mnogo toga drugog kako bi došli do boda.

pak, cilj opravdava sredstvo. Domaćin je došao do boda, Ronaldo je zaustavljen kao i Al Nasr koji je sada na tabeli tri boda iza vodećeg Al Ittihada.

Ronaldu i ekipi u narednom kolu predstoji veliki izazov. Al Nasr će igrati protiv Al Hilala i to bi mogla biti utakmica koja će odrediti sezonu za Ronalda i ekipu.

Poraz bi ih udaljio od naslova prvaka kojeg su posljednji put osvojili 2019. godine, a ukupno je ovaj tim osvojio devet titula.