Ronaldo je već izabrao svoj novi klub i nije mogao da odbije ponudu koja će srušiti sve rekorde

.
Cristiano Ronaldo je trenutno slobodan igrač nakon što je Manchester United prije desetak dana i zvanično raskinuo saradnju s njim, ali očekuje se da će Portugalac odmah nakon Svjetskog prvenstva saopštiti gdje nastavlja svoju karijeru iako je čini se svima već to jasno.

 

Ronaldo je na dosta tužan način završio svoju priču u Manchester Unitedu u kojem je igrao nešto više od godinu dana, ali je očito već ljetos bio svjestan da je njegova avantura na Old Traffordu završena.

Nakon što je prije nekoliko sedmica izazvao zemljotres svojim intervjuom i stvarima koje je rekao o Manchester Unitedu bilo je jasno da se on više neće vraćati u ovaj klub.

Čelnici Uniteda su očekivano donijeli odluku da raskinu ugovor s Ronaldom, te će on u januaru imati priliku da bez obeštećenja pronađe novi klub.

Međutim, čini se da je već jasno gdje ćemo gledati Ronalda od iduće godine i kako stvari stoje došao je kraj njegove velike ere u Evropi gdje je ostavio zaista neizbrisiv trag.

Prije nekoliko dana pojavile su se špekulacije da će Ronaldo karijeru nastaviti u Saudijskoj Arabiji što je izgledalo kao nemoguća misija, ali kako vrijeme odmiče čini se da je to najrealnija opcija.

Ronaldo na stolu ima nekoliko ponuda iz Evrope i Amerike, ali nijedan klub ne može ni približno da mu ponudi ono što mu nude čelnici Al Nassra.

Španska Marca jutros je objavila da je Ronaldo već odlučio da potpiše za Al Nassr i od januara 2023. godine bi i zvanično trebao postati član kluba iz Saudijske Arabije čime će oboriti sve rekorde.

Naime, ovaj klub poslao je Ronaldu ponudu koju jednostavno ne može da odbije jer će godišnje u Al Nassru ovaj fudbaler da zarađuje čak 200 eura što je zaista nevjerovatna cifra za jednog fudbalera.

U tu cifru uključena je plata, ali i sponzorski ugovori koje će on imati ukoliko dođe u S. Arabiju što je čini se trenutno najizglednija opcija.

Jasno je da je Ronaldu cilj da ostane u Evropi na najvišem nivou i potpiše za neki klubo koji se takmiči u Ligi prvaka, ali na njegovu žalost niko od velikana nije pokazao interes da ga dovede.

CR je postao svjestan da je na samom zalasku karijere i očito da je odlučio da na kraju to maksimalno iskoristi i u kratkom periodu zaradi sumu novca o kojoj mnogi samo mogu da sanjaju.