Ronaldo je večeras trpio koliko je mogao, a zatim ga je uhvatila 'žuta minuta'

,
Ponovo je imao duel s publikom

 

Al Nassr je u 27. kolu prvenstva Saudijske Arabije savladao na gostovanju Al Shabab s 3:2. Junak je Anderson Talisca koji je postigao dva gola, a nakon pobjedničkog u 87. minuti najviše je slavio Cristiano Ronaldo koji se 'osvetio' domaćim navijačima za žestoko provociranje tokom kompletne utakmice.

Cristiano Ronaldo nema mira u Saudijskoj Arabiji. Svako gostovanje prinuđen je slušati pogrdne povike s tribina od strane protivničkih navijača, ali i riječi 'Messi, Messi', kojima publika želi iznervirati Portugalca s obzirom na njegovu dugu historiju rivalstva s čuvenim Argentincem.

VIDEO POGLEDAJTE OVDJE

Tako je bilo i danas na gostovanju kod Al Shababa u gradskom derbiju. Domaći navijači su konstantno provocirali Cristiana, skandirali su Messiju, ali i ovog puta se Ronaldo zadnji smije.

U veoma uzbudljivoj utakmici pobjedu je Al Nassru donio Anderson Talisca. Pogodio je za trijumf od 3:2 u 87. minuti, da bi onda na scenu stupio Ronaldo.

Za sve uvrede i povike s tribina navijačima se odužio poprilično kontroverznom proslavom. Okrenuo se prema tribinama i jasno im je gestikulacijom pokazao šta misli o svemu.

Bilo je tu dodatnih gestikulacija i nakon utakmice. Kao da im je govorio 'hajde sad vičite', a pokazao im je i da ima velika mu*a.

Nepristojne geste Ronaldo je pokazivao publici nedavno na meču s Al-Hilalom. Tada je dresom ovog tima 'obrisao' genitalije i bacio ga je nazad u publiku.

Cristiano je u ovom meču s penala donio vodstvo Al Nassru. To mu je 22. pogodak u prvenstvu u 20 odigranih utakmica i uvjerljivo je prvi strijelac šampionata. Uz 22 gola upisao je i devet asistencija.

Al Nassr je trenutno drugoplasirani tim prvenstva Saudijske Arabije. Ovaj klub je osvojio 52 boda i četiri boda su iza Al-Hilala koji ima i utakmicu manje.

Jasno je da će se ova dva kluba ove sezone boriti za titulu. Ostatak lige je poprilično daleko i trebaju izvesti savršenstvo da bi se priključili vrhu tabele.

San Al Nassra je titula prvaka Saudijske Arabije. Prošle godine nisu uspjeli usprkos tome što su doveli Ronalda, a i ove će biti vrlo teško pored Al-Hilala uzeti trofej kojeg silno čekaju.

Ovaj klub je devet puta bio šampion države. Posljednja titula osvojena je 2019. godine.

(Foto: Screenshot)