Zato ga navijači vole: Ronaldo još jedanput pokazao veličinu

Tottenham je u prijateljskoj utakmici spektakularnim golom Harryja Kanea pobijedio Juventus 3-2, no priča utakmice opet je bio sjajni Cristiano Ronaldo.

Njegovo ime često se provlači kroz etiketu razmaženka i egoista, no Portugalac svaki put pokaže da je to samo vanjska percepcija i da se zapravo radi o osjećajnom čovjeku, a naročito prema djeci.

Jedan navijač, ne stariji od 12 godina, došao je uz teren tokom utakmice Spursa i Juvea kako bi se slikao s Ronaldom, a zaštitari su odmah krenuli na njega. Vidjevši to, trener Stare dame Maurizio Sarri odmah je otišao do zaštitara i rekao im da puste dječaka pa ga zatim odveo kod njegovog uzora.

Dječak je bio presretan, ali pomalo i iznenađen potezom Sarrija. No iskoristio je priliku i slikao se s Cristianom, a onda je Portugalac oduševio reakcijom. Pozvao je malog navijača da sjedne kraj njega dok je imao ogroman osmijeh na licu te se rukovao s njim.

On je još jednom pokazao kolika je ljudina, a s malom sitnicom uljepšao je život ovom dječaku koji će ovaj trenutak sigurno pamtiti zauvijek. Portugalcu minuta, a navijaču za cijeli život.

Image