Ronaldo odveo sina da vidi gdje je odrastao: Tata, zar si stvarno tu živio?

S 12 je godina napustio porodični dom jer su ga otkrili skauti Sportinga iz Lisabona

Kristijano Ronaldo (Cristiano) sada je jedan od najbogatijih sportaša svijeta.

Ima automobile, kuće, vile, a njegova djeca nikada neće morati brinuti za egzistenciju. Međutim, sam Ronaldo je imao nešto drugačiji put. Rodio se i do 12 godine živio na Madeiri, portugalskom otoku na Atlantskom okeanu.

S 12 je godina napustio porodični dom jer su ga otkrili skauti Sportinga iz Lisabona. U portugalski glavni grad stigao je sam poput mnogih njegovih vršnjaka koji su se nadali da će od stotina njih slavni klub prepoznati baš njega.

Tamo je upoznao svog najboljeg prijatelja, Miguela Paikšaoa (Paixao) s kojim je nerazdvojan još i danas. Njih dvojica odvela su Ronaldovog sina, u trošni stan u kojem su dijelili sobu.

- Bio sam uzbuđen da vidi gdje sam proveo dio djetinjstva. Na Madeiri je već bio, a sada sam ga odveo u Lisabon. Tamo još žive ljudi koji su i tada tamo bili. Bit ću iskren, nisam očekivao tamo vidjeti iste ljude i to me malo potreslo - rekao je Ronaldo u intervjuu za TVI.

- Ušli smo u sobu gdje smo živjeli. Moj je sin bio zaprepašten: 'Tata, zar si ovdje živio?' Nije mogao vjerovati. Nije sve u životu lako. Kuće, automobili, odjeća… Možda neka djeca misle da je sve to palo s neba. Pokušat ću to usaditi sinu, kao što to pričam djeci kad posjećujem školu. Nije sve u talentu, samo rad i predanost vam mogu donijeti sve što zaželite - poručio je Ronaldo.