Ronaldo sezonu završio s povredom: Hoće li se oporaviti do utakmice sa Zmajevima?

ronaldo
Portugalski napadač Cristiano Ronaldo (38) propustio je posljednje kolo saudijske lige zbog povrede, dok je njegov Al-Nassr pobijedio rezultatom 3:0 ekipu Al-Fateha.

 

Ronaldo je odlučio ne sjediti na klupi zbog frustrirajućeg kraja svoje prve sezone u Saudijskoj Arabiji nakon što se pridružio Al-Nassru u januaru na ugovor za koji se procjenjuje da je vrijedan više od 200 miliona eura.

Sezonu je završio sa 14 golova u 16 utakmica, odigravši svaku minutu prvenstva osim remija 1:1 s Al-Ettifaqom prošlog mjeseca kada je zamijenjen u 84. minuti i posljednje jučerašnje utakmice.

Al-Nassr nije uspio osvojiti nijedan naslov ove sezone i završio je ligu na drugom mjestu, odnosno pet bodova iza prvaka Al-Ittihada.

Ronaldo se s posebnom pažnjom posljednjih sedmica prati i u našoj državi jer će 17. juna kvalifikacionu utakmicu u Lisabonu igrati njegov Portugal i Bosna i Hercegovina.

Selektor Portugala Roberto Martinez je ranije uvrstio Ronalda na spisak krcat svjetskim zvijezdama, a ostaje nam da vidimo da li je povreda ozbiljnija ili će jedan od najboljih nogometaša svih vremena biti na raspolaganju selektoru za meč protiv BiH.

Portugal nakon dva kola ima maksimalnih šest bodova, dok su izabranici Faruka Hadžibegića skupili tri boda iz dvije utakmice.