Ronaldo traži od čelnika Juventusa da kupe Salaha

Sve su glasnije priče o mogućem transferu Mohameda Salaha iz Liverpoola u Juventus, mada je sve to za sada u domenu špekulacija.

Navodno iza ideja da Salah potpiše za Juventus stoji Cristiano Ronaldo, koji je prošlog ljeta potpisao za Staru damu, ali kao najbolji igrač ili jedan od najboljih na svijetu ima potpuno pravo da ponekad zatraži od čelnika da mu dovedu nekog igrača.

Salah je 2017. godine iz Rome prešao u Liverpool i u 86 nastupa je postigao 64 gola za Redse, te je očarao svijet u preotekle dvije sezone.

Prema pisanju Sky Sporta, Egipćanina želi Juventus, a Ronaldo od čelnika kluba traži da na kraju sezone pošalju bogatu ponudu na Anfield i da pokušaju da kupe krilnog nogometaša.

Kako se Salah počeo povezivati s Juventusom, tako se sve više govori o odlasku Paula Dybale, koji je na meti Bayerna, Manchester Cityja i PSG-a.

Priča o Salahu i Juventusu bi mogla da bude sve zanimljivija kako se budemo bližili ljetu, a vidjet ćemo hoće li na kraju Salah pristati da ponovo igra u Seriji A gdje je sa malo manje uspjeha nosio dresove Rome i Fiorentine.

Osim toga je igrao i za Chelsea, a sve je počelo iz Basela. Ove sezone je Salah postigao 20 golova u 34 meča u svim takmičenjima za Liverpool, piše SportSport.ba.