Ronaldo u lovu na drugi krug i obranu prvog mjesta ljestvice strijelaca

NA STADIONU Lužniki u Moskvi započinje sedmi dan Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji. Akteri susreta u 14 sati su Portugal i Maroko, ekipe iz skupine B.

NA STADIONU Lužniki u Moskvi započinje sedmi dan Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji. Akteri susreta u 14 sati su Portugal i Maroko, ekipe iz skupine B.

Portugal je u prvom kolu izvukao bod protiv Španjolske, nošen Cristianom Ronaldom. Portugalac je triput zatresao mrežu Davida De Geea, a ako mu je drugi pogodak poklonio španjolski vratar, treći je pravo remek-djelo. Najbolji je strijelac turnira i to planira ostati.

Za Portugal je najvažnije bilo ne izgubiti od Španjolske, a susret protiv Maroka trebao bi odrediti daljnju sudbinu Portugala u Rusiji. A koliko Ronaldo znači Portugalu, najbolje je objasnio Andre Silva, koji bi mogao zamijeniti Guedesa u startnoj postavi: "Rekao sam vam već, on je najbolji na svijetu i meni je čast igrati s njim."

Maroko će nakon šokantnog poraza od Irana u prvom kolu teško do drugog kruga, no tradicija je na njihovoj strani. Jedini put kad su se ove dvije ekipe susrele Maroko je slavio 3:1. Istina, to je bilo 1986., no i takva vrsta tradicije ohrabrit će marokanske navijače. Šanse za prolazak skupine su i dalje tu, no za to će morati slaviti protiv Portugala i uzeti minimalno bod Španjolskoj, te se nadati najboljem. Kvalitetu za iznenaditi Portugal sigurno imaju, a uloga ekipe koja čeka svoju šansu iz kontre im više odgovara od statusa favorita koji su imali protiv Irana.

Potencijalne postave:

Portugal (4-4-2): Patricio; Cedric, Pepe, Jose Fonte, Guerreiro; William Carvalho, Moutinho, Bernardo Silva, Joao Mario; Andre Silva (Guedes), Ronaldo

Morocco (4-5-1):  El Kajoui; Hakimi, Saiss, Benatia, Mendyl; El Ahmadi, Ziyach, Boussoufa,Belhanda, Amrabat; Boutaib