Ronaldo o rekordima: U tri mjeseca postao sam otac tri puta

Kristijano Ronaldo (Cristiano) proglašen je za najboljeg portugalskog nogometaša u 2017. godini. Ronaldu je to deveti put da dobije priznanje, a na dodjeli nagrade poručio da je trenutno bez premca u svijetu nogometa.

- Ja uvijek kažem da sam najbolji jer vjerujem u to i to pokazujem na terenu. U ovom trenutku sve ide fantastično i želim da dijelim ove momente sa mojim saigračima. Bila je ovo historijska godina za Real. Pet trofeja za godinu, peta Zlatna lopta za mene, drugo priznanje FIFA. Prošle godine sam dobio i četvrto dijete. To je još jedan rekord, tri djeteta za isto toliko mjeseci. Uvijek vjerujem da sam najbolji, bez obzira šta mnogi pričaju, ja govorim na terenu - rekao je Ronaldo na svečanosti u Lisabonu.

Ronaldo je prošle godine sa Realom odbranio trofej Lige prvaka, a osvojio je i Primeru, Superkup Španije i Evrope i dobio Zlatnu loptu namijenjenu najboljem nogometašu svijeta.

U konkurenciji za najboljeg igrača zemlje aktuelnih evropskih šampiona su bili Bernardo Silva iz Mančester Sitija i Rui Patrisio (Patricio) iz Sportinga.

Portugalci inače igraju dvije prijateljske utakmice, u petak će im protivnik biti Egipat, a u ponedjeljak Holandija.

Ronaldo je u prošloj sezoni postigao 42 gola na 46 utakmica, a ove sezone postigao je 37 pogodaka.