Ronaldo uz tri izmjene izabrao novih najboljih 11 ikada, ismijan je: "Pa ove bi pobijedio i Arsenal"

.
Čuveni Brazilac

 

Legendarni brazilski napadač Ronaldo Nazario napravio je tri izmjene u svom najboljem timu ikada, a mnogi fanovi nisu uopšte ostali impresionirani njegovim izborom. Zanimljivo Il Fenomeno je posljednji put idealnih 11 birao u septembru.

Novitet u odnosu na prošli izbor Ronaldo je napravio u odbrani, veznom redu i napadu. Zanimljivo da je sada odlučio u ekipu ubaciti i Cristiana Ronaldo.

Brazilac je ostao pri istom golmanu, odnosno legendi Juventusa i Italije Gianluigiju Buffonu. Također nije mijenjao bekove, na istim mjestima je ostao čuveni brazilski dvojac Cafu i Roberto Carlos.

Paolo Maldini je ostao među štoperima, ali njemačka legenda Franz Beckenbauer je izbačen, a na njegovo mjesto je upao osvajač Zlatne lopte iz 2006. godine, Fabio Cannavaro.

U veznom redu Ronaldo je birao trojicu legendarnih fudbalera koji su ofanzivno orijentisani mnogo više nego defanzivno. To su Zinedine Zidane, Diego Maradona i Pele.

Ronaldo je prošle godine odabrao Maradona i Pelea, ali Zidane dolazi umjesto Zica u novom "dream teamu" kojeg je birao za ugledni Daily Mail.

I posljednja promjena dolazi naprijed jer Ronaldinho ustupa mjesto Cristianu Ronaldu, u sredini je ostao lično RP, dok Lionel Messi pokriva desnu stranu.

Ipak, neki su fanovi ismijavali Ronaldov dim, a jedan korisnik društvenih medija rekao je: "R9 blizu gubitka svog kredibiliteta."

Drugi je dodao: "Sadašnji Arsenal bi pobijedio tu ekipu 5:0, osim ako Messija ne zamijenite Ronaldinhom."

"Ekipa dobro izgleda dna papiru, ali bi bila uništena. Nema ravnoteže";"Nema Ronaldinho, sastav nije dobar", još su neki od komentara.

Kada legende sastavljaju svoje idealne timove, obično neke igrače stave na pozicije na kojim u praksi ne bi mogli igrati pa ekipa djeluje ultra ofanzivno. Izuzetak nije ni Ronaldo pa nije čudo zašto se suočio sa kritikama.