Rooney odabrao najboljeg i najgoreg saigrača iz Manchestera, mnogi su se pitali da li je ozbiljan

.
Neočekivani odgovori

 

Wayne Rooney prisjetio se vremena igranja za Manchester United, imenovavši imena svojih najboljih i najgorih saigrača u klubu.

Nekadašnji reprezentativac Engleske smatra se jednim od najznačajnijih fudbalera koji su nastupali u dresu Manchester Uniteda.

38-godišnjak je trenutno na klupi Birminghama i na početku je trenerske karijere, ali kao fudbaler je osvajao sve moguće naslove i istinska je legenda sa 208 golova na 491 utakmici Premier lige. Pet puta je osvajao s Unitedom naslove Premier lige, a ima i naslov u Ligi prvaka.

U vrijeme dok je igrao za United, dijelio je svlačionicu sa mnogim drugim igračima, a sada je morao da izabere najbolje i najgore.

"Moj najgori saigrač? Ima ih puno više nego što vjerovatno mislite! Najteži na terenu bio je Nani. Bilo je teško igrati s njim”, priznao je Rooney.

Nani i danas igra u Turskoj za Adana Demirspor, a osam godina je proveo u Manchesteru u koji je došao iz Sportinga. Osvojio je četiri titule Premier lige i Ligu prvaka, kao i brojna druga priznanja.

Interesantno, za najboljeg saigrača izabrao je Darrena Fletchera.

"Bilo je nekoliko momaka - John O'Shea, Wes Brown, Michael Carrick. Svi smo bili jako bliski. Ali Fletch je vjerovatno bio taj s kojim smo sjedili rame uz rame u svlačionici i pričali priče o životu".

Bivši škotski veznjak, koji je trenutno tehnički direktor u Unitedu, bio je dio tima uz Rooneyja sve dok nije otišao 2015. u West Bromwich. Karijeru je završio u Stoke Cityju prije nego što je okačio kopačke 2019. godine.

Rooney se pojavio na sceni kao 16-godišnjak sa Evertonom prije nego što je prešao na Old Trafford 2004. godine.

Postao je najbolji strijelac Uniteda i Engleske svih vremena. Vratio se u Everotn 20017. godine, pa otišao u SAD gdje je igrao u DC Unitedu, a zatim u Derby Countyju prije nego je počeo da radi kao trener.

Navijači Uniteda se rado sjete generacije koja je tada nosila dres njihovog kluba, pošto su današnje "zvijezde" doprinijele da klub bude u sredini tabele, odavno bez titule, bez dobrih nastupa u Evropi...