Rukometaši Burundija stigli u Hrvatsku na Svjetsko prvenstvo, pa nestali

.
Prema pisanjima hrvatskih medija, riječ je o deset mlađih muških osoba (rođeni 2006. godine)

Policija je izvijestila o nestanku deset državljana Burundija u Hrvatskoj.

 

 

Policija je zaprimila prijavu o nestanku državljana Burundija, učesnika Svjetskog rukometnog kadetskog prvenstva koje se od 2. do 13. avgusta, između ostalih gradova, održava i u Rijeci.

Deset mlađih osoba

Prema pisanjima hrvatskih medija, riječ je o deset mlađih muških osoba (rođeni 2006. godine), koji su se jučer  9. avgusta oko 15:30 sati udaljili u nepoznatom pravcu iz prostora riječkog studentskog centra, gdje su bili smješteni za vrijeme trajanja Prvenstva te ne odgovaraju na telefonske pozive.

U toku je poduzimanje mjera i radnji s ciljem pronalaska nestalih osoba, kao i utvrđivanje svih relevantnih činjenica i okolnosti njihovog nestanka, izvijestila je PU primorsko-goranska.

Nisu obavijestili stručni štab

 

- Kao organizator Svjetskog rukometnog prvenstva za muškarce u kategoriji U-19 možemo potvrditi kako su se prije odigravanja utakmice protiv Bahreina iz kampusa na Sušaku u kojem su bili smješteni, a mimo znanja stručnog štaba svoje reprezentacije, u nepoznatom pravcu udaljila desetorica reprezentativaca nacionalne vrste afričke države Burundi.

Uprkos tome što su poštovani najviši sigurnosni standardi, usklađeni s procjenom Ministarstva unutarnjih poslova, te je prostore osiguravao adekvatan broj policije, pripadnika zaštitarske službe i redara, reprezentativci države Burundi odlučili su napustiti takmičenje i krenuti u, zasad, nepoznatom smjeru - naveli su iz Hrvatskog rukometnog saveza.

 

Foto:IHF