Rukometaši Hrvatske remizirali u dramatičnom meču protiv Japana

.
Rukometaši Hrvatske remizirali su protiv Japana u prvom meču na Svjetskom prvenstvu u Egiptu rezultatom 29:29.

Japanci su fantastično počeli meč i iskoristili činjenicu da su već 11. dan u Egiptu, razigrali su se na početku i odmah stigli do ubjedljive prednosti od 7:2.

Červar je odmah reagovao time-outom , nakon čega je Hrvatska uspjela smanjiti prednost na tri gola, no do poluvremena jednostavno nisu uspjeli pronaći rješenje za dobru igru Japana u napadu i na pauzu su otišli s prednošću od tri gola razlike.

Bilo je 17:14, a najveća prednost koju su Japanci imali u prvom poluvremenu iznosila je šest razlike.

U drugom poluvremenu Hrvatska je zaigrala nešto bolje u odbrani, bili su efikasniji u napadu, a već u prvom dijelu drugog poluvremena uspjeli su anulirati prednost iznenađujuće dobrih Japanaca.

U finišu meča Hrvatska se mučila da dođe do vodstva, pravili su puno grešaka u napadu, Ćupić je dvije minute prije kraja promašio veliku šansu za vodstvo od 29:28 (četvrta šansa za vodstvo) i u posljednjih minut i po viđena je prava drama.

Minutu prije kraja Japan dolazi do vodstva, a bod Hrvatskoj donosi Ćupić golom iz sedmerca pet sekundi prije kraja.

U redovima Hrvatske najefikasniji je bio Marić sa sedam postignutih golova, dok su kod Japana Agaire i Tokuda postigli po pet pogodaka.

Naredni meč Hrvati igraju za dva dana kada se sastaju sa Angolom, nakon čega im ostaje meč sa Katarom, dok će Japan do kraja prve faze također igrati protiv istih protivnika.

Katar je u ranije odigranom meču bio bolji od Angole rezultatom 30:25, dok je Argentina bila bolja od Konga sa 28:22.

Njemačka je bez većih problema razbila Urugvaj i slavila rezultatom 43:14, dok je spektakularan meč između Španije i Brazila također završen bez pobjednika (29:29).