Rukometašice Krajine spremno čekaju nastavak sezone

Klub koji je postigao odlične rezultate u protekloj godini, OŽRK Krajina Cazin, osvojivši prvu poziciju i titulu jesenjeg prvaka Prve lige F BiH za žene uveliko se priprema za nastavak sezone i postizanje željenog cilja, a to je plasman u najviši rang takmičenja u BiH, Premijer ligu.

Trenutno se završavaju bazične pripreme i prelazi na treninge s loptom, a u međuvremenu su odigrane i pripremne utakmice. U prvom susretu u Banja Luci protiv ekipe Borca, ekipe koja je igrala Premijer ligu BiH, Cazinjanke su doživjele poraz s rezultatom 27:25, a u uzvratnom susretu u Cazinu, ekipa Krajine je stigla do pobjede od 33:29.

Naredni pripremni susret je ponovo u Cazinu u srijedu 06.02.2019, a u goste dolazi ekipa ŽRK Dubica. Susret počinje od 18:30.

Dio je to planskih priprema i uigravanja, gdje bi klub sa dva pojačanja koja su pristigla u zimskoj pauzi nastavio pobjednički pohod na prvu poziciju, te dugoočekivani plasman u Premijer ligu BiH.

Posjetili smo jedna od treninga OŽRK krajina Cazin gdje smo porazgovarali sa predsjednikom kluba Huseinom Salkićem, te igračicama Elmom Hadžić te povratnicom Sanjom Pajić.