Rukometašice Krajine spremno čekaju početak sezone

Omladinski ženski rukometni klub Krajina Cazin narednog vikenda 21./22.09. starta sa novom sezonom u Prvoj ligi F BiH za žene. Cazinske rukometašice u zadnjih nekoliko godina borile su se za sami vrh tabele te su u više navrata bile nadomak plasmana u viši rang takmičenja.

U sezoni koja je pred nama došlo je do promjena kada je igrački sastav u pitanju. Adelisa Dautović igraće za premijerligaša ŽRK Krivaja Zavidovići, dok će Adna Husičić nastupati za Borac iz Banja Luke gdje će pohađati studije. Ipak, Adelisa Dautović će prema svojim mogućnostima nastupati za Krajinu s obzirom na to da će imati dvojnu registraciju, kako bi pomogla i matičnom klubu.

OŽRK Krajina je imala dvije kontrolne utakmice protiv ekipe ŽRK Bihać u kojima su zabilježile sigurne pobjede. U Cazinu je rezultat bio 31:25, dok je u Bihaću Krajina slavila uvjerljivu pobjedu sa 14:34. U ovim duelima nije nastupila Dautović, a u Krajini se istakla Pajić Erna koja je u dva susreta postigla 17 pogodaka, te Puškar Alma s 10 pogodaka.

U vikend koji je pred nama Krajina će u prvom kolu ugostiti ekipu ŽRK Lokomotiva iz Mostara. Tačan termin odigravanje će se naknadno saznati.