Rukometna reprezentacija Njemačke odbila odgodu utakmice protiv BiH

.
Mečevi rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine protiv Njemačke i Austrije, 5. i 8. novembra, igrat će se po planiranom rasporedu.

Rukometni savez Bosne i Hercegovine zatražio je od Evropske rukometne federacije (EHF) i Rukometnog saveza Njemačke (DHB) odgodu utakmice prvog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022. godine, a nakon toga od EHF-a i odgodu meča 2. kola kvalifikacija protiv Austrije.

"Do ovog trenutka niko nije odgovorio na upit našeg saveza, ali se nadamo da će se to desiti čim prije jer mi trenutno imamo na raspolaganju 11 igrača, pošto su četvorica u izolaciji. Dvojica od te četvorice su pozitivna na koronavirusa, a druga dvojica su bila s njima u bliskom kontaktu. I ostalih 11 igrača nalazi se u hotelu u posebnim sobama, s obzirom na to da su imali susret s pomenutim igračima koji su zaraženi", saopćeno je iz našeg saveza ranije.

Iako se čekao odgovor iz EHF-a i DHB-a, iz Njemačke su poručili da oni nisu u mogućnosti odgoditi mečeve jer im je raspored gust na proljeće

Naša reprezentacija će sutra u popodnevnim satima sa sarajevskog aerodroma otputovati za Njemačku, a meč je na rasporedu u četvrtak od 16:15 sati.

Duel protiv Austrije igra se u nedjelju od 20 sati. Oba meča će prenositi državna televizija BHT1.