Rukometni klub "Krajina" Cazin spremno započinje novu sezonu

Rukometni klub "Krajina" Cazin u sezoni 2018/19 nastupa u Prvoj ligi F BiH grupa sjever u kojoj je u protekloj godini sezonu okončao na 3. poziciji.

U sezoni koja je pred nama, Prvu ligu F BiH grupu sjever će činiti 13. ekipa, RK čelik, RK Gradačac, RK Bosna Tešanj, ŠR Čelik Junior, RK Kakanj, RK Žepče, RK Lukavac, RK Rudar, RK Bosna Sarajevo, RK Krivaja, RK Sana 7, RK Sloboda Solana.

Ekipa Krajine je doživjela veće promjene kada je igrački sastav u pitanju, gdje će ekipu činiti isključivo mladi igrači iz Cazina. U odnosu na prošlu sezonu, klub su napustili većina njih koji su nosili igru Krajine, Salkić, Lipović, Vunić, Hošić, Dervišević. Na scenu stupaju golobradi mladići od 16-18 godina, gdje je prema riječima Uprave kluba, cilj plasman među prvih 6 ekipa grupe sjever koji će formirati jedinstveni Prvu ligu sa ostalim grupama.

Što se tiče priprema, prema riječima trenera Dautovića, za kondicioni dio programa angažiran je prof. Muhamed Seferagić i smatra da je sve odrađeno odlično, te će ekipa spremna ući u početak takmičenja. Odigrano je i nekoliko pripremnih utakmica, gdje su i sa te strane zadovoljni.

Službena sezona započinje 22./23. septembra, a Krajina je slobodna u 1. kolu. U 2. kolu RK Krajina igra domaću utakmicu 29.09.2018 protiv RK Čelik Zenica. Ekipa Čelika je jedan od pretendenata za sami vrh tabele i plasman u Premijer ligu, gdje će domaći sastav pokušati iznenaditi jaku ekipu iz Zenice koja je favorit u ovom susretu.

O pripremama i predstojećoj sezoni razgovarali smo sa trenerom Emirom Dautovićem, koji nam je istakao.

         - "Završene su pripreme za prvi dio sezone u Prvoj ligi F BiH. Ove godine smo angažirali prof. Seferagića za kondicijski dio priprema i smatramo da su odrađene odlično.  Odigrali smo i dovoljno pripremih utakmica tako da smo i sa te strane zadovoljni. U subotu 22.09.2018 počinje prvenstvo gdje smo slobodni prvo kolo. Nakon toga dolazi na jedan od konkurenata za Premijer ligu, ekipa Čelika. Ove godine smo sa vrlo mladom ekipom, jedan igraš je 1999. godište, dok svi ostali su mlađi. Ove godine je najavljena reorganizacija lige gdje prvih 6 ide u jedinstvenu ligu. Očekujemo žestoku borbu naših golobradi mladića za svaki bod. Imaju 3-4 ekipe koje će odskakati, dok ostale će se borit za 2 mjesta u jedinstvenu ligu", kazao je Dautović za Cazin.NET.