Rusi neće da igraju u dresovima sa srpskom trobojkom

Proizvođač dresova koji snabdjeva rusku fudbalsku reprezentaciju napravio je grešku u dizajniranju dresa za "Zbornaju" pa je tako na rukavima trobojka koja ima raspored boja kao zastava Srbije.

To je Rusima zasmetalo zato što na taj način vide simbol druge države te su se najpoznatijem njemačkom proizvođaču sportske opreme Adidasu zahvalili i vratili novu garnituru. Trebalo je da Rusi tu garnituru nose na posljednje dvije utakmice kvalifikacija kao i na narednim mečevima na Evropskom prvenstvu. 

Problem je kod crvenih dresova ruskog tima jer na završetku rukava uz crvenu boju idu plava i bijela štrafrta pa se tako ocrtava zastava Srbije, a ne Rusije. Proizvođač opreme se izvinio zbog ovog kiksa i vratio je izradu dresova na početak. 

Rusija u subotu dočekuje Belgiju, a zatim igra i sa San Marinom u utorak u posljednjem meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. Rusi su se već kvalifikovali za Evropsko prventstvo jer su u osam utakmica dobili sve osim duela sa Belgijom pa u subotu imaju priliku za revanš.