S ciljem da obruka Saudijce Hakim Ziyech pokazao svoje pravo lice, ali na jedno nije mislio

.
Marokanac je i dalje u Chelseaju

 

Hakim Ziyech je po drugi put u nekoliko mjeseci ostao bez novog angažaman. Nakon transfera u Chelsea propao mu je transfer i u Al Nassr. Marokanac je ovaj put odlučio da reaguje i pokuša obrukati Saudijce.

Među igračima koji su željeli u svom prvenstvu nalazio se i Ziyech, ali je Marokanac nakon današnje objave zatvorio sebi vrata da više ikad zaigra u Saudijskoj Arabiji.

Odlični, ali i nedisciplinovani ofanzivac je prošle sedmice trebao potpisati za Al Nassr, međutim nije prošao ljekarski pregled i sve je propalo.

Nakon nekoliko dana šutnje oglasio se na Instagramu s ciljem da ismije Saudijce tako što im je posalo otrovnu strijelicu.

"Problemi s koljenima?", napisao je Marokanac te je dodao nekoliko emoticona koji se smiju jasno aludiravši da se osjeća dobro.

Međutim, Ziyech očigledno nije mislio na to da je njegova reputacija u svijetu fudbala sve slabija i da je sve manje onih koji mu zaista vjeruju i spremni su uložiti ogroman novac na njega.

Marokanac već ima 30 godina, a klupska karijera mu je u velikom padu. Prošle sezone je u svim takmičenjima za Chelsea odigrao svega 928 minuta što dovoljno govori o njegovom statusu.

Zimus je bio blizu prelaska u PSG, ali je zakašnjelo slanje dokumentacije stopiralo njegov transfer na Park prinčeva.

Ovaj put se činilo sve gotovim i trebao je potpisati za Al Nassr, međutim i taj transfer je propao i ko zna šta dalje slijedi za bivšeg fudbalera Ajaxa.

Možda i najvećeg krivca zašto su mu u razmaku od nekoliko mjeseci propala dva velika transfera Ziyech treba tražiti prvenstveno u sebi. 

U Chelsea je stigao prije tri godine za 40 miliona iz Ajaxa, a ogroman uloženi novac nikad nije opravdao pa nije ni čudo zašto Plavci žele da ga se riješe.