"Sa Zidaneom nisam pričao dvije godine, zbog njegovog poteza sam ispušio 250 cigareta za 10 minuta"

zizu
Willy Sagnol otkrio zanimljive detalje

 

Zinedine Zidane se od fudbala oprostio crvenim kartonom u finalu Svjetskog prvenstva 2006. godine protiv Italije.

Otišao je legendarni francuski veznjak u penziju sa 34. godine, ali iako je imao čudesnu karijeru, ono što je napravio u finalu SP-a je bacilo mrlju.

Zidane je glavom u prsa udario Marca Materazzija i isključen je s meča. Italija je zatim na penale osvojila naslov prvaka svijeta, a pitanje je šta bi se dešavalo da je Zidane ostao na terenu.

 

Njegov potez bio je neoprostiv za saigrača iz reprezentacije i nekadašnjeg igrača Bayerna Willyja Sagnola koji s njim nije pričao pune dvije godine.

"Nakon utakmice Zidane se izvinio u svlačionici. Ja to izvinjenje nisam prihvatio, nisam uopšte želio razgovarati s njim. Jednostavno nije bilo vrijeme", rekao je Sagnol.

On je odlučio utjehu potražiti u cigaretama i 10 minuta je popšio nevjerovatan broj.

"Otišao sam u kupatilo i popušio sam 250 cigareta u 10 minuta. Sa Zidaneom nisam razgovarao dvije godine. Ipak, 2008. godine sam se ženio i moja žena me je nagovorila da ga pozovem. To sam učinio, razgovarali smo i riješili sve", rekao je Sagnol.

Sagnol je za Bayern igrao devet godina i nastupio je u više od 250 utakmica, a jedno vrijeme je i s klupe predvodio bavarski klub i to nakon što je 2017. godne otkaz dobio Carlo Ancelotti.

Njegova epizoda je trajala samo osam dana nakon čega je ekipu preuzeo čuveni Jupp Heynckess, a Sagnol je otišao iz kluba i oprostio se od trenerskog posla.