Sada je jasno zašto je Bruno Petković odbio silne milione zbog Dinama

.
Bruno Petković se u ljetnom prijelaznom roku konstantno povezivao s odlaskom iz zagrebačkog Dinama, no on je na kraju odlučio produžiti ugovor s hrvatskim prvakom i dobio je ugovor od milion eura godišnje. Turski Trabzonspor mu je nudio mnogo više, ali iz izjave hrvatskog napadača nakon duela s Latvijom, gdje je postigao dva gola uz asistenciju, može se naslutiti zašto je odbio bogate ponude - iz skromnosti.

 

Bruno Petković je blistao u pobjedi Hrvatske nad Latvijom od 5:0. Postigao je dva gola i upisao je asistenciju, ali on zbog toga previše ne mari.

Nakon utakmice je pred kamerama jasno istakao da mu je lična statistika nebitna i pokazao je nevjerovatnu dozu skromnosti.

"Golovi mi znače kao i svakom napadaču, ali nikad nisam bio tip koji gleda osobnu statistiku. Nastojim u svakoj utakmici dati sve od sebe", rekao je Petković.

Upravo je ova izjava dokaz poprilične skromnosti ovog sjajnog napadača. Tu treba tražiti i razloge zbog kojih je odbio ponudu Trabzonspora koja je bila mnogo jača od Dinamove.

Petković je na stolu imao tri miliona eura od turskog kluba. Dinamo ga je pristao prodati, nekoliko puta su se rukovali s Trabzonsporom, no 28-godišnjak jednostavno nije htio otići.

On očigledno smatra da mu je u Dinamu mnogo bolje. Zbog toga je prihvatio i mnogo manje novca i po određenim informacijama po novom ugovoru zarađivat će milion eura godišnje.

Petković igra sjajan fudbal i sigurno je da će i u budućnosti biti meta brojnih klubova i vidjet ćemo hoće li nakon svega ostvariti neki veliki transfer.

Bruno Petković je u dresu zagrebačkog Dinama odigrao ukupno 218 utakmica i ima sjajan učinak od 68 golova i 52 asistencije. Za selekciju Hrvatske ima 10 golova u 31 odigranoj utakmici.

Tokom karijere je pored Dinama nastupao za italijanske Cataniju, Varese, Reggianu, Entellu, Trapani, Bolognu i Veronu, a u Dinamo je stigao 2018. godine.

Ispostavio se to kao odličan potez. Petković je postao istinska zvijezda i veliki vođa Dinama.