Sadio Mane je donio odluku o budućnosti

mane
Senegalski fudbaler Sadio Mane (31) donio je odluku o budućnosti. Njegov stav je sasvim jasan i on želi ostati u Bayernu, iako su odnosi s rukovodstvom kluba narušeni.

 

Sadio Mane nije se proslavio u svojoj prvoj sezoni u Minhenu. Senegalac je konstantno pravio incidente, a kap koja je prelik čašu bio je fizički napad na saigrača Leroya Sanea.

Brojni njemački mediji objavili su kako je zbog toga rukovodstvo Bayerna već odlučilo da Mane bude na transfer listi ovog ljeta, a i novi trener Thomas Tuchel nema ništa protiv da to tako bude, iako između njih vladaju dobri odnosi.

Međutim, Mane nema namjeru da ode. On je donio odluku o ostanku i nedavno je s rukovodstvom kluba obavio razgovore oko budućnosti i saopštio im je da ima namjeru ostati u klubu.

Nada se 31-godišnji napadač da će klub promijeniti mišljenje kada je u pitanju njegov odlazak iz kluba. Želi novu šansu da pokaže šta zna i svjestan je svih grešaka koje je napravio.

stao ili ne Mane će biti upamćen po skandalu kojeg je napravio i udaranju Leroya Sanea. Šaka u oko vlastitog saigrača koštala je ga je pola miliona eura i suspenzije na jednu utakmicu.

Treba napomenuti da je Mane trenutno najplaćeniji fudbaler bavarskog kluba i na godišnjem nivou uzima nešto više od 20 miliona eura.