Safet Ćordić, novi-stari predsjednik NK „Krajišnik“ Velika Kladuša

asd
Izborna Skupština NK „Krajišnik“ Velika Kladuša održana je u subotu, 27.novembra a na istoj je za novog – starog predsjednika Kluba odnosno Upravnog odbora izabran Safet Ćordić. Ćordić je dobio jednoglasnu podršku prisutnih članova Skupštine pa će shodno tome i u naredne četiri godine biti na čelu Krajišnika.

Skupština je pored imenovanja Ćordića istom dala ovlaštenje da sam odabere preostala četiri člana Upravnog odbora i na taj način se završi proces imenovanja Upravnog odbora. Nakon formiranja Upravnog odbora od pet članova Skupština će na narednoj sjednici potvrditi njihovo imenovanje.

U svom obraćanju prisutnima Ćordić je uputio riječi zahvale svim pojedincima, institucijama i privrednicima koji su pružali podršku Krajišniku i njemu u proteklom periodu i pozvao ih da i u budućem periodu budu podrška ovom sportskom kolektivu. Kazao je da Krajišnik već nekoliko posljednjih godina ima odličan omladinski pogon koji je konstantno u vrhu prvenstva, ali da su izostali rezultati seniorske ekipe. „Klub je vrlo dobro organizovan, preko 130 djece je uključeno u rad kluba, imamo odličnu infrastrukturu, ali i višegodišnje probleme po pitanju igračkog i stručnog kadra, kao i nedostatak novca za normalno funkcioniranje“, kazao je između ostalog Ćordić. Govorio je i o aktivnostima bivšeg Upravnog odbora i svemu urađenom u Krajišniku tokom protekle četiri godine.

Skupština je na ovoj sjednici imenovala i članove Nadzornog odbora i Suda časti, te usvojila Zapisnik sa prethodne sjednice. Skupštini je prisustvovalo 10 od 13 delegata, bivši članovi Upravnog odbora i predsjednik velikokladuškog Sportskog saveza  Velmir Zahirović.