Safet Sušić je sinoć zadužio dres kojeg nije mogao dobiti ni veliki Lionel Messi!

.
Velika čast za legendarnog Papeta

 

Safetu Sušiću je u srijedu navečer upriličena velika čast koju mogu samo rijetki. Možda i to dovoljno govori kakva fudbalska ikona je legendarni Pape.

Najuspješnijeg selektora BiH u historiji već neko vrijeme u BiH pošto živi u Parizu te s vremena na vrijeme posjeti Park prinčeva kako bi gledao mečeve PSG-a.

U srijedu navečer Sušić je bio poseban gost na meču Lige prvaka između PSG-a i Milana te je francuski klub iskazao još jedno poštovanjem prema čuvenom bh. fudbaleru.

Naime, zajedno sa Claudeom Makeleleom, drugom legendom pariškog kluba, Sušić je dobio specijalizovani dres PSG-a.

OBJAVU POGLEDAJTE OVDJE.

U višestrukom prvaku Francuske Sušiću su dali dres sa brojem 10 kojeg interesantno nije mogao dobiti ni veliki Lionel Messi dok je igrao za popularne Svece.

Sa 345 mečeva te postignutih 85 golova Sušić se smatra najboljim igračem u historiji PSG-a. S ovim klubom je bio jednom prvak Francuske, dok ima i osvojen Kup.

Prošle su tri decenije otkako je čuveni Pape upisao svoj posljednji nastup u dresu pariških Prinčeva, međutim ostavio je neizbrisiv trag što potvrđuju i posljednji poklon.

Inače, prije dvije godine kada je Messi stigao u PSG zadužio je dres sa brojem 30, a Sušić je tada Argentinca hvalio na sav glas.

"On je najbolji igrač svih vremena. Gledao sam Pelea na televiziji, igrao protiv Maradone, Platinija i Zidanea. Čak sam igrao i protiv Johana Cruyffa, za kojeg mislim da je među tri ili četiri najbolja igrača ikada. Ipak, nijedan od njih donio ono što je Messi dao Barceloni."

"Sretan sam bio kada je Messi stigao. Ja sam mogao sve ovo što i on radi, ali samo jednom mjesečno, a on to može svaki dan. U Argentini on nije ispred Maradone, jer nije osvojio Svjetsko prvenstvo. Ipak, često ih poredim i smatram da je Messi nivo iznad", govorio je Pape.

U međuvremenu je Messi sa Gaučosima u Kataru stigao do titule prvaka svijeta te tako i definitivno postao najveći igrač svih vremena.