Salah poslao poruku čelnicima saveza: Zaštitite me kada igram za Egipat

Jedan od najboljih svjetskih nogometaša Mohamed Salah tražit će ostavke čelnika egipatskog saveza ukoliko ne podignu nivo sigurnosti kada Liverpoolov napadač igra za reprezentaciju, prenose engleski mediji.

Salah se Savezu obratio putem svog advokata Ramyja Abbasa Isse, a prvo što je zatražio je sprječavanje navijača u kampiranju ispred hotela, kucanja na vrata njegove sobe usred noći te prilaska Egipćaninu za vrijeme treninga, što se sve dešavalo u prošlosti.

Potom traži dva čuvara sa sobom cijelo vrijeme uz dodatne čuvare ispred hotelske sobe gdje se nalazi, a Issa je napomenuo i kako svi pozivi u sobu moraju biti blokirani.

Savez također mora osigurati diskretniji prijevoz igrača s aerodroma do hotela, dok Salah neće sudjelovati u promotivnim aktivnostima egipatske nogometne reprezentacije, poput intervjua, susreta s navijačima i sponzorskih događaja, što su u krovnoj kući egipatskog nogometa u prošlosti znali iskorištavati.

Liverpoolova zvijezda je uvijek u centru pažnje, a kada igra za Egipat često prelazi granicu dobrog ukusa nakon što je bio najzaslužniji za prvi plasman reprezentacije na Svjetsko prvenstvo poslije 28 godina.

Podsjetimo, Salah je pogodio penal u 94. minuti protiv Konga što je izazvalo oduševljenje cijelog stadiona i ulijetanje na teren nekoliko navijača kako bi zagrlili i poljubili svog junaka.